Karvelinės šeimos atstovai

Įdomesni karvelinių šeimos atstovai
Rolandas
Pranešimai: 616
Užsiregistravo: 2009-07-28, 21:24

Re: Karvelinės šeimos atstovai

Standartinė Rolandas » 2010-02-10, 18:39

4.JPG
4.JPG (37.21 KiB) Peržiūrėta 6293 kartus(ų)


Aštriakuodis balandis (Petrophassa plumifera)

Požymiai: Suaugusio paukščio dydis – 19-23 cm. Australijos vidurio dykynėse neretai galima pamatyti nedidelius aštriakuodžių balandžių būrelius. Kai kurie iš jų aiškiai ruošiasi skristi toli, kiti, garsiai pliaukšėdami sparnais, sukinėjasi vietoje. Nakčiai jie susirenka į vieną ir nakvoja ant žemės. Jų raciono pagrindą sudaro sėklos ir kitas augalinis maistas.
Karštis ir sausra verčia paukščius dažnai gerti.
Perėjimo sezonu galima pastebėti patinų kovas ore. Varžovai skraido ratais ir persekioja vienas kitą, norėdami trenkti sparnu. Viliojimo žaidimų metu patinai nusilenkinėja patelėms. Dauginasi ištisus metus, vis dėlto daugelis balandžių porų kiaušinius pasideda pavasarį arba praėjus stiprioms liūtims.
Paplitimas: Šiaurės Australija. Gyvenamosios vietos – žolėti plotai sausose akmenuotose vietovėse.
Naudota www. galdensites.ru

Rolandas
Pranešimai: 616
Užsiregistravo: 2009-07-28, 21:24

Re: Karvelinės šeimos atstovai

Standartinė Rolandas » 2010-02-13, 07:18

5.JPG
5.JPG (33.53 KiB) Peržiūrėta 6267 kartus(ų)


Bronzasparnis balandis (Phaps histrionica)

Požymiai: Suaugusio paukščio dydis – 27-29 cm. Bronzasparnis balandis išsiskiria gana ilgais sparnais, leidžiančiais jam ilgai skraidyti ieškant maisto ir vandens sausringose vietovėse. Anksčiau šie paukščiai gyveno didžiuliais būriais, šiuo metu jų skaičius sumažėjo dėl to, kad jų maitinimosi vietos tapo naminių gyvulių ganyklomis. Bronzasparniai balandžiai maistą susiranda dirvos paviršiuje. Jų raciono pagrindą sudaro žolių ir kitokių augalų sėklos. Jie noriai lesa suvirškintas sėklas naminių gyvulių mėšlo. Šie paukščiai turi maitintis ir išbūti karštoje saulėje visą dieną. Du kartus per parą – ryte ir vakare – bronzasparniai balandžiai skrenda prie girdyklos atstatyti savo organizmo skysčių atsargas. Dauginimosi sezonu patinai atlieka ypatingus parodomuosius judesius: lenkiasi ir ištiesia sparnus norėdami, kad geriau matytųsi jų spalva. Jų lizdas – tai duobutė žemėje, pridengta žole ar krūmeliu.
Paplitimas: Šiaurinės Australijos viduriniai rajonai. Gyvenamosios vietos – žolėtos lygumos.
Naudota: http://www.goldensites.ru

Rolandas
Pranešimai: 616
Užsiregistravo: 2009-07-28, 21:24

Re: Karvelinės šeimos atstovai

Standartinė Rolandas » 2011-08-04, 21:49


algis
Pranešimai: 726
Užsiregistravo: 2009-03-09, 19:11

Re: Karvelinės šeimos atstovai

Standartinė algis » 2015-10-10, 19:07

mama.jpg
mama
mama.jpg (201.09 KiB) Peržiūrėta 1656 kartus(ų)


Grįžti į